Американски дипломат ще се срещне с Мюсюлмански братя
Американски дипломат ще се срещне с Мюсюлмански братя / снимки: Reuters, архив

Дипломат номер две на американския Държавен департамент, помощник държавният секретар Уилям Бърнс пристигна на посещение в Египет, предаде Франс прес. Бърнс ще има поредица от срещи с египетски правителствени представители, с политически фигури и с представители на гражданското общество.

Бърнс "ще разговаря с лидерите на "Свобода и справедливост" (политическо крило на организацията Мюсюлмански братя) в централата на партията в Кайро", обяви говорителят на движението Ахмед Собеа, цитиран от БГНЕС. "Това ще бъде срещата ни с най-високопоставен служител на САЩ", отбеляза още той.

Същевременно бившият американски президент Джими Картър похвали изборите в Египет, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Той подчерта, че вотът и очертаващата се победа на ислямистите не трябва да буди безпокойство, защото отразява волята на народа. Картър допълни, че е доволен от организацията на изборите досега.

Американски дипломат ще се срещне с Мюсюлмански братя
netinfo

Картър е също на визита в Египет. Там той ще остане пет дни. Картър пристигна в северната африканска страна в понеделник. По време на посещението си той ще инспектира изборни секции и ще се срещне с египетски държавници и представители на политическите сили.