Джо Байдън очаква скоро да подпише законопроекта за помощ от 1,9 трилиона долара за американците заради пандемията
Джо Байдън очаква скоро да подпише законопроекта за помощ от 1,9 трилиона долара за американците заради пандемията / БТА
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че приемането от американския Сенат на неговия законопроект за икономическо подпомагане на стойност 1,9 трилиона долара означава, че повечето американци ще започнат да получават помощи от 1400 долара още този месец, предаде Ройтерс.

Байдън изтъкна, че разпоредбите на законопроекта ще ускорят производството и разпределението на ваксини.
Президентът направи изказването си снощи в Белия дом, след като законопроектът за Американския спасителен план беше одобрен в Сената с 50:49 гласа.

Байдън посочи, че над 85 процента от американските домакинства ще получат плащане. Семейства с две деца, които имат годишен доход от 100 000 долара, ще получат по около 5600 долара.

Президентът изрази увереност, че пакетът от стимулиращи мерки ще помогне на страната да изпревари Китай и други държави по отношение на икономическите показатели, предава ТАСС.

Според него американските власти очакват създаването на шест милиона работни места. "Планът ще помогне за увеличаване на БВП с трилион долара”,, каза Байдън.