50 са жертвите в срутилото се училище в Хаити
50 са жертвите в срутилото се училище в Хаити / снимка: БГНЕС

Около 50 ученици и учители са загинали, след като триетажно училище се срути в предградие на хаитянската столица Порт-о-Пренс, предаде АФП. Предполага се, че броят на жертвите може да нарасне. В болница са приети най-малко 85 деца и възрастни от училището. Половината от тях са в тежко състояние.

Полицията на Хаити започна разследване за причините за срутването на сградата, съобщава АП. Полицейският началник Франсин Моро заяви, че срещу свещеника, който ръководи притежаваното от църква училище може да бъдат повдигнати обвинения в извършване на престъпление.

Американската агенция за международно развитие (USAID) реши да изпрати спасителни екипи в Хаити, където при срутването на училище загинаха 50 души, главно деца, предаде Франс прес.

След като изпрати екип за оценяване на ситуацията на място, USAID реши да изпрати 38 екипи спасители и хуманитарни работници и 14 тона спасително оборудване, които би трябвало да пристигнат тази сутрин.

Триетажната сграда се срути вчера сутринта. В срутилото се училище са се обучавали 700 ученици. Колко от тях са били в сградата в момента на инцидента е все още неизвестно. В нея са се помещавали детска градина, начално и средно училище.