Жените супер фаворити, без Нели за „Елцин”
Жените супер фаворити, без Нели за „Елцин” / netinfo
Женският ни национален отбор по волейбол бе определен като супер фаворит за мачовете си от втората квалификация за Европейско първенство от букмейкърите. Момичетата на Драган Нешич получиха коефициент от 1,01 за успех, а първия съперник Естония – 11.

Турнирът в Габрово стартира утре, като първата ни среща в зала „Орловец” е от 17:30 часа, в събота играем с Финландия, а в неделя срещу Хърватия. Националките са почти сигурни участнички на шампионата на Стария континент догодина.

Всички фенове на този красив спорт и на красивите спортистки могат да влизат в зала „Орловец” при вход свободен.

„Не се приемаме като супер фаворити. Искаме да сме такива след три победи в неделя!” пожела си пред Гонг наставникът Драган Нешич.

Няма здравословни проблеми в състава ни, всички волейболистки тренират на 100% и искат да повторят представянето си от турнира в Загреб, където взеха три победи и загубиха само един гейм, с което оглавиха подреждането.

В Габрово Драган Нешич заведе и три състезателки на шампиона ЦСКА, които не са картотекиране за евроквалификациите – Полина Стойнева, Габриела Коева и Гергана Маринова. „Те са с нас, за да усетят обстановката, да разберат какво е в националния. Тези момичета ще бъдат част от тима в бъдеще. Полина, Габи и Гери ще пътуват с нас за Русия и участието ни на турнира „ Купа Елцин”. Там Нели Маринова – Нешич ще влезе отново в ролята си на пом.треньор, а втори разпределител ще ни бъде Гергана Маринова” обяви още Нешич.

България вече е традиционен участник в турнир за купата на първия руски президент Борис Елцин през лятото, които е с голям награден фонд. Тази година „Купа Елцин” ще бъде от 9 до 17 юни в Екатеринбург и Нижний Тагил. Волейболистките ни пътуват за Русия в понеделник – часове след приключването на битката за класирането Евро 2009.

Така резерва на титулярната разпределителка на тима ни Любка Дебърлиева ще бъде шампионката Маринова, до сега тази роля се изпълняваше от Диана Ненова, но тя забременя и в евроквалификациите се наложи Нели Маринова отново да облече екип, въпреки че бе обявила край на състезателната си кариера.

Програма на вторият евроквалификационен турнир в Габрово:

6 юни:

17:30 часа – България – Естония

20:00 часа - Хърватия - Финландия

7 юни:

17:30 часа – България – Финландия

20:00 часа – Естония – Хърватия

8 юни:

17:30 часа – България – Хърватия

20:00 часа – Финландия - Естония