УЕФА започва разследване за случилото се на Андерлехт и Тотнъм
УЕФА започва разследване за случилото се на Андерлехт и Тотнъм / netinfo
Европейската футболна централа УЕФА ще реши в понеделник дали да предприеме някакви действия срещу белгийския Андерлехт, след като фенове на домакините замеряха с ракети играчите на гостуващия Тотнъм във вчерашния мач от Купата на УЕФА, завършил 1:1.

„Все още чакаме доклада от мача, за да разберем какво са написали рефера и делегата на срещата, така че засега не сме решили дали да предприемем някакви действия. Обикновено, докладът пристига в рамките на 48 часа, след края на срещата, така че очаквайте решение в понеделник”, сподели говорителят на европейската футболна централа.

Играчите на „шпорите” се изказаха пред английските медии, че по тях са били хвърлени много предмети, а Дидие Зокора е трябвало да бъде прегледан от лекар след удар от такъв предмет.

Вратарят на лондончани Пол Робинсън пък занесе на делегата метален предмет, който намери на терена. Андерлехт вече бяха глобени от УЕФА в началото на сезона заради проблемната им публика, която предизвика безредици на срещата с Фенербахче от Шампионската лига.