Тезджан в борба с две световни шампионки за място на финала
Тезджан в борба с две световни шампионки за място на финала / netinfo
Най-добрата ни спринтьорка в момента Тезджан Наимова продължава днес битката за влизане във финала на 100 метра на Световното първенство в Осака. Най-голямата ни надежда за медал от това първенство на планетата в Япония излиза от 14.00 часа в спор за място на финала. Българката ще се състезава в първата серия, но ще стартира във втори (краен) коридор.

Тезджан записа трето време в последната четвъртфинална серия от програмата на шампионата вчера. Спринтьорката ни спря хронометрите на 11,21 секунди, което бе достатъчно, за да намери място на полуфиналите.

Възпитаничката на Стойко Цонов се падна може би в по-благоприятната от двете серии, като от най-крайния втори коридор ще трябва да мери сили с Олудамола Осайоми (Нигерия), Керън Стюърт (Ямайка), Лорин Уилямс (САЩ), Чандра Стъръп (Бахамите), Тори Едуардс (САЩ), Сали МакЛилан (Австралия) и Лора Търнър (Великобритания).

По този начин Наимова се размина на полуфинала с лидерката в световната ранглиста Вероника Кемпбъл (Ямайка), двойната европейска шампионка Ким Геверт (Белгия) и европейската рекордьорка Кристин Арон (Франция), но за сметка на това ще се изправи срещу настоящата и бившата световни шампионки съответно Лорин Уилямс и Тори Едуардс.

Финалът на 100 метра при дамите е насрочен за 16.20 часа.

За съжаление, другата ни голяма надежда в една от най-атрактивните дисциплини на Световното първенство Ивет Лалова не успя да стигне до предпоследната крачка от надпреварата, след като вчера завърши едва пета в четвъртфиналната си серия с време 11,33 секунди.

Въпреки това, още в първото голямо състезание след завръщането си на пистата, атрактивната спринтьорка даде сериозна заявка, че ще се намеси в борбата за медалите още през следващия сезон.