Сър Алекс: Бербатов не е мързел, не го използваме достатъчно
Сър Алекс: Бербатов не е мързел, не го използваме достатъчно / netinfo
Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън отхвърли твърденията, че българският нападател Димитър Бербатов е мързелив, заради отпуснатия му стил на игра.

„Показателите му съвсем не говорят за подобно нещо. Показателите му са добри и показват, че работи здраво”, заяви шотландският спец за официалния сайт на шампионите.

„Като много от талантливите играчи, той е по-икономичен с тичането. От друга страна, неговото движение и възможности да намира пространство са просто фантастични. Има страхотен поглед върху играта. Винаги изниква там, където противниковите бранители не искат той да се появи”, продължи с хвалбите Фърги.

„Това си мислех винаги, когато излизаше срещу нас. Питах се – Защо никой не го е покрил?”, допълни сър Алекс, който отново се изказа ласкаво за аситенцията на българина за втория гол на Кристиано Роналдо във вратата на Уест Хем, в средата на седмицата.

„Погледът му и пасът в последната третина на терена са превъзходни. Все още мисля обаче, че не го използваме достатъчно. Наистина не мисля”, каза още мениджърът на Манчестър Юнайтед.

„В сряда исках да видя как ще потръгне партньорството между Тевес и Бербатов. Карлос обаче бе толкова вглъбен да се представи на ниво, че не успя да се сработи с Дими. Мисля, че срещу Хъл Сити двамата ще се спогодят по-добре на терена”, завърши сър Алекс Фъргюсън.