Пламен Марков: Всичко без загуба е добър резултат
Пламен Марков: Всичко без загуба е добър резултат / Sofia Photo Agency
„Започваме подготовката за първата квалификационна среща. Надявам се, че след сериозните загуби с оглед контузиите на основните ни футболисти, повече такива неща да няма. Останалите да са в добро здраве и ще се представим, така че всички да сме доволни. Настроението в отбора също е добро”, това заяви селекционерът на България Пламен Марков на днешната пресконфенренция преди събирането на националния отбор за мача с Черна гора.

Марков коментира и сагата около капитана на селекцията ни Димитър Бербатов: „Бербатов ще се присъедини утре към лагера, аз не съм разговарял с него. Сагата около неговия трансфер продължи доста, надявам се всичко да приключи с успех за него. Това ще бъде признание за възможностите на Бербатов, и не на последно място за възможностите на българския футбол като цяло. Цялата тази неразбория около трансфера няма как да не му влияе негативно. Затова се надявам всичко да се нареди за него и той да намери по-бързо баланса в психологически план”.

Относно контузения Лусио Вагнер, селекционерът заяви: „Той предварително бе обявен в групата от 20 състезатели, но ще се присъедини към лагера и в зависимост за състоянието му ще преценим какво да правим”.

„Има вероятност да бъде заместен, в тази връзка викам Венков като 20-ти състезател, така че групата да остане същата. През седмицата ще преценявам състоянието им, за да останат 18, които да пътуват за Черна гора”, добави националният селекционер.

Марков сподели, че не е доволен от нивото на българското първенство, но се съобразява с това защото няма друг избор. Той добави, че в списъка му влизат още играчи от българските клубове, в това число и Йордан Тодоров от ЦСКА. Пламен Марков ще наблюдава наживо световната квалификация от нашата група Италия – Грузия на 10 септември.

„Наблюдавах срещата с Босна, допуснахме немалко грешки в защитен план. В седмицата, която ни остава, ще се опитаме да ги направим по-малко. Определено Черна гора е по-класен тим от Босна, с които играхме контрола. Като първи официален мач за тази страна и то на собствен терен ни предстои много труден двубой. Техният ентусиазъм и мотивация ще бъдат много големи, стадионът ще бъде пълен. Нашата цел е да измъкнем максимума от този мач, да постигнем добър резултат ако искаме да разчитаме на класиране за Световното първенство. А под добър резултат не можем да разбираме загуба”, каза още специалистът.

„Следим отбора на Черна гора от няколко контроли, които играха през пролетта. Наблюдавах всички техни срещи, така че съм наясно с това, което ще ни представят като състав”, допълни Марков.

„Притеснява ме всеки един мач. Защото това е състезание, а в него е възможно всичко. Приказките за аутсайдери и фаворити останаха назад във времето. Не виждам, как ние можем да подценим Черна гора. Какви са нашите толкова големи резултати през последните години за да подценяваме някой”, завърши слекционерът на А отбора ни.