Пирин обърна Спартак, за да стигне 1/8-финалите
Пирин обърна Спартак, за да стигне 1/8-финалите / netinfo
Пирин се класира за осминафиналите в турнира за Купата на България, след като победи като гост Спартак Вн с 2:1. „Соколите” обаче играха без голяма част от титулярите си, а резервната им скамейка бе съставена само от четирима души.

Почти през цялото време гостите от Благоевград бяха по-активни, но съдбата се оказа на страната на домакините, поне в началото на двубоя. В 15-та минута топката попадна на волето на Димитър Воденичаров в наказателното поле и нападателят не сгреши за 1:0.

Натискът на Пирин продължи и след попадението, като преди почивката Пиетробон пропусна да изравни. Малко преди това пък кореецът Санг не успя да преодолее вратаря на гостите.

След почивката обаче, в 47-та минута зрителите във Варна видяха още едно попадение. След корнер и меле в наказателното поле, най-съобразителен се оказа Хазуров, който би диагонален шут отблизо, за да направи резултата 1:1.

След това двубоят загуби остротата си, но в крайна сметка се стигна до победител в редовните 90 минути. Финалното 2:1 оформи влезлият като резерва Младенов, след чудесна асистенция на Марио Метушев.

Така след успеха, Пирин Благоевград стигна до осминафиналите в турнира за Купата на България, като жребият за следващия етап ще се тегли на 27 ноември.