Официално: Емил Велев поема Левски за две години
Официално: Емил Велев поема Левски за две години / gong.bg
Емил Велев ще подпише двугодишен договор като старши треньор с Левски, съобщи за Гонг собственикът на клуба Тодор Батков.

„Не съм разговарял с никого, освен с треньора на Левски Емил Велев. След сряда, когато Велислав Вуцов устно подаде оставка и я приех съгласувано с колегите от Управителния съвет, казах че Велев поема отбора. Не е ставало дума дали ще е до утре, до мача с Ботев, до мача с БАТЕ Борисов или до мача с ЦСКА. Левски не е пазар. Твърдо стоя зад Емил Велев и му имам доверие. Той работи шест години като помощник треньор. Започна с Георги Василев, след това работи със Станимир Стоилов и сега с Велислав Вуцов. Мисля, че той научи много. Тази сутрин беше при мен. Уточнихме някои детайли свързани с премии и неговия щаб. Говорихме как ще протекат дните до мача в Беларус. Няма проблем. Треньорът на Левски се казва Емил Велев. Уточнени са детайли по договора, който ще трябва да подпишем в четвъртък. Възнамерявам да му предложа двегодишен договор с опция за продължаване от страна на клуба. Смятам да облека с доверие Емил Велев. Няма да изневерявам на практиката си да разчитам дългосрочно на треньорите в Левски”, разкри пред Гонг Тодор Батков.

Босът на „сините” назова качествата, които е харесал в треньора Емил Велев. „Харесвам във Велев реализма, прямотата и това че е лаконичен. Тези неща са по отношение на президент, футболисти и в треньорската стая. Винаги ми е правило впечатление през всичките тези години, че никога не е спестявал собственото си мнение. Правил го е пред най-различни старши треньори, които са много по-успели от него. Не говоря само за Станимир Стоилов”, отбеляза още адвокатът.

Тодор Батков призна, че в щаба на Емил Велев ще влезе още един помощник. „Този човек трябва да има същата критичност, същата прямота и смелост, както правеше Велев като помощник. Искам да има негов опонент, както в стаята, така и на треньорската скамейка по време на мачовете”, категоричен беше Батков.