Неизвестно бъдеще или светло минало за Левски?
Неизвестно бъдеще или светло минало за Левски? / netinfo
Краят на сезона идва след броени дни, а с това започва и периодът на трансферите. Сега Левски е на кръстопът. Има нов треньор, но се нуждае видимо и от нови футболисти. При това не един или двама. Интересното е, че наред с чисто новото име за „синия“ тим на Георги Христов, в медиийното пространство фигурират само стари и известни фигури за вече бившите шампиони.

Бардон, Гонзо, Йовов, Телкийски...Все футболисти, които имат място с големи букви в най-новата история на Левски. Въпросът е обаче в подхода на Тодор Батков и Вили Вуцов към лятната селекция. Ако ще се насочват към светлото минало на клуба с надеждата да построят светло бъдеще, ще сгрешат. Поне според мен. Всички по-горе изброени футболисти, плюс още неколцина от тази генерация, отдавна са постигнали всичко възможно с Левски. Тръгнали са вече по своя нов път, нека да го извървят.

Промяната на част от състава трябва да е съчетана с мотивация и глад за успехи на новите играчи. Всъщност, идеалният модел за нов футболист на „Герена“ е именно Георги Христов. Достатъчно млад, амбициозен и талантлив нападател, за когото преминаването от Ботев в Левски би било сериозна крачка напред в кариерата му. Ето такива характеристики е нужно да търсят в Левски за евентуалните си нови попълнения от България или чужбина.

По-добре да се гмурнеш в неизвестното бъдеще, отколкото да опиташ да възкресиш миналото, колкото и славно да е било то.