НБА взе решение за преиграване на 52 секунди от мач
НБА взе решение за преиграване на 52 секунди от мач / netinfo
Националната баскетболна асоциация НБА обяви решението си да се преиграят последните 52 секунди от срещата между Маями и Атланта от 19 декември.

Причина за куриозното решение, което е първото по рода си за последните 25 години, е протест на Маями след грешка на светлинното табло с резултата.

Грешката е, че на таблото бе отбелязано 6-то лично нарушение за Шакил О`Нийл, който трябваше по този причина да напусне играта 51.9 сек преди края на срещата. Според комисаря на НБА Дейвид Стърн грешката е "престъпна небрежност" от страна на Атланта /като домакин отборът носи отговорност за коректното протичане на мача и за всички грешки и пропуски/ и затова е наложена глоба от 50 000 долара.

Преди следващата им среща в Атланта на 8 март двата отбора трябва да преиграят 51.9-те секунди след грешката и изгонването на О`Нийл, при стартов резултат 114 на 111 точки в полза на Атланта. Самият мач завърши с победа на Атланта със 117:111. Последният път, когато НБА прие протест на отбор, бе на 14 декември 1982 г.