Наказаха Шьонфелдер с общественополезен труд
Наказаха Шьонфелдер с общественополезен труд / netinfo

Скиорът Райнер Шьонфелдер е наказан, защото се спусна гол, както майка го е родила, единствено с каска на главата по пистата във Венген, Швейцария. Това съобщава германският всекидневник „Билд”. Той трябва да отдели един ден, за да изкупи греха си, като извърши общественополезен труд в родината си – разбира се, този път облечен.

„Наказанието ми беше пресилено. Явно властите не разбират от майтап”, коментира скиорът.

Преди два дни Шьонфелдер използва топлото време в цяла Европа и направи шоу в швейцарският курорт, като се спусна гол по трасето. Той изпълни загубен бас, на който се обзаложил със своя физиотерапевт.

Бронзовият медалист от последната Зимна Олимпиада бе заснет от фоторепортерите по пистата, след като обещал на лекаря да го направи, ако успее да се възстанови бързо от неприятно падане преди няколко дни. Шьонфелдер обаче спази част от правилата за безопасно спускане и сложи червената си каска.

Райнер Шьонфелдер е известен като ексцентрик и изпълнението му не направи особено впечатление единствено в родната му Австрия, където хората са свикнали на неговите шоу- програми.