Младенов: Преднината на върха не ни успокоява, а ни задължава
Младенов: Преднината на върха не ни успокоява, а ни задължава / netinfo
„Забравихме вече за мача с Левски. Веднага след тържеството, вечерта след двубоя, вече сме се концентрирали и съсредоточили към предстоящият двубой с Вихрен. Знаем, че много пъти е имало случай, когато след важна победа е следвало отпускане. Иначе няма как да не ни радва победата над сериозен противник, какъвто е Левски. Голямата преднина, която имаме от първото място не ни успокоява, по-скоро ни задължава” – заяви наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов на традиционния си седмичен брифинг пред журналисти на базата на тима в Панчарево.

„Доволен съм от тактическата дисциплина, тя беше на нужното ниво. Вярно, не можахме да изиграем целия двубой така, както изиграхме първите 20 минути. Но е факт, че за не повече от 15 минути позволихме на Левски да контролира центъра на терена – не повече. А и съперникът беше прекалено агресивен и груб, и това доведе до лекото отдръпване в тези моменти” – каза още Младенов.

По отношение на контузията на Йордан Тодоров, треньорът заяви, че вероятно няма да може да го ползва до края на януари, но ще разчита да бъде готов за подновяването на сезона.

„И преди ви бях казал, че тази ротация, която практикувахме през полусезона, не позволи да се сработят максимално играчите. Признавам и отчитам това като моя грешка. Преди началото на следващия полусезон, ще настоявам да изиграем поне 12 контроли на високо ниво.”

Стойчо Младенов още веднъж заяви желанието си за привличането на двама крайни бранители, както и надеждата си Емил Гъргоров бързо да се реадаптира в ЦСКА. Той не пожела да коментира несериозните информации, изнесени в сръбските медии, в които собственикът на Хайдук Кула, намеква за предложена му сума да бъде даден мачът-реванш срещу ЦСКА преди година и половина от турнира за Купата на УЕФА.