Маларията не успя да повали Камени
Маларията не успя да повали Камени / netinfo
Вратарят на Еспаньол Карлос Камени бързо се пребори с лек случай на малария и вече е готов да започне подготовка с тима си, информира клубният доктор Игнасио Ситгес.

Стражът е пипнал болестта, след като е бил ухапан от комар по време на ваканция в родината си Камерун, но силната му физическа подготовка не е позволила на заразата да го повали и вече е добре, уверява лекарят

„Камени е практически възстановен и е в добро цялостно здраве. Това означава, че той може да започне тренировки във вторник”, заяви Ситгес и уточни, че вратарят не е имал треска и не трябва да се подлага на специална диета.

„Маларията има дълъг инкубационен период и не оставя много следи, заради това изглежда като стомашно-чревен проблем. Той е футболист в много добра физическа форма и затова е нямал много проблеми. Ако обаче европеец се сблъска с подобна инфекция, съм сигурен, че случаят ще бъде много по-различен”, каза още лекарят на Еспаньол, съветвайки съотборниците на Карлос Камени да се въздържат от екскурзии в Африка.