Лукаич доволен от победата, но притеснен от късата скамейка
Лукаич доволен от победата, но притеснен от късата скамейка / netinfo

Старши треньорът на Лукойл Академик Желко Лукаич остана доволен след победата над Артланд Драгонс в Купа УЛЕБ.

„Мисля, че напрежението бе върху съперника, защото ние спечелихме в първата среща с голяма разлика. Радвам се, че с течение на мача ние ставахме все по-концентрирани и успяхме да овладеем доста борби в нападение”, каза наставникът, цитиран от bulgarianbasket.com.

„Играхме добре в защита и не позволихме на играчите на Артланд да стрелят свободно. Хубаво е, че спечелихме въпреки късата скамейка и липсата на резерви както в миналите мачове”, добави още Лукаич.

От своя страна старши треньорът на Артланд Драгонс Крис Флеминг ракри, че тактиката, която са имали не е проработила: „Искахме максимално да забавим играта на Лукойл Академик, тъй като те играят много по-бърз баскетбол от нас. Затова искахме да задържаме максимално топката, но имаше периоди в които не успяхме да го сторим. Гостите ни наказваха във всеки момент, когато грешахме. Решаващият момент в мача бе, когато Перо Антич натрупа четири лични нарушения, а ние не успяхме да се възползваме от това. Накрая Стойков се разигра и не успяхме да го опазим и него.”