Лондон 2012 стъпи на здрави основи, взе банка за спонсор
Лондон 2012 стъпи на здрави основи, взе банка за спонсор / netinfo
Летните олимпийски игри в Лондон през 2012 година намериха своя първи официален партньор – престижната банка „Лойдс”

Договорът за спонсорство, който според информациите възлиза на 80 милиона паунда, ще осигури средствата за провеждането на Игрите.

Председателят на организационния комитет на Лондон 2012 лорд Себастиан Коу определи тази стъпка като една от най-важните в подготовката на Игрите.

„Това е един голям миг от живота на града-домакин. Да спечелиш домакинството е важно, но има още няколко, дори по-върхови момента, които водят до церемонията по откриването, като този на привличането на първия партньор,” заяви Коу и добави. „Доволни сме; за да организираш Олимпиада са нужни много пари, от различни източници, и да намерим бизнес-партньори, които споделят нашите възгледи е много важно. Добре е, че започваме да изпълняваме поставените цели и го правим с хора, които наистина разбират идеята на целия проект. Не бихме могли да желаем по-добър партньор по пътя към 2012 година.”

Парите, които ще влязат в касата на организационния комитет от спонсора, ще са добавка към 2 милиарда паунда, осигурени от бюджета за строежа на съоръжения, стадиони и Олимпийско село.

Още спортни новини в Gong.bg