Лечева: Минимален е шансът за ЦСКА, но другите клубове да не се радват
Лечева: Минимален е шансът за ЦСКА, но другите клубове да не се радват / netinfo
„Няма големи възможности и варианти за решение на проблема с ЦСКА, защото е имало срокове, които не са спазени. Има ред, който трябва да се спазва”, изрази становището си председателят на ДАМС Весела Лечева за ситуацията около ПФК ЦСКА.

„Ситуацията е изключително неприятна за тим с такава история, за всички фенове и състезатели минали през този клуб. Това трябва да бъде повод другите тимове да се замислят за прозрачността и дейността си. Това се правилата, които действат по цял свят! Проведох няколко разговора с Борислав Михайлов и с председателите на комисиите, които са взели тези тежки решения. Санкциите са въз основата на правила възприети от футболните клубове, които солидарно са се съгласили да ги спазват”, каза Лечева.

Председателят на ДАМС коментира още: „Неприятното е, че човек като мен, който е бил дълги години състезател на ЦСКА, трябва да бъде участник в случващото се навръх 60-годишния юбилей. Направила съм всичко по моите възможности този клуб да спазва уговорките и подписаните споразумения. Това бих направила за всеки клуб. Но когато има срокове, те трябва да се спазват”.

На въпрос, дали има вариант държавата да помогне на футболния ни шампион, Лечева поясни: „Държавата може да помогне само като поиска още веднъж някаква отсрочка. Вече поисках спешна среща с Министерството на финансите и всички институции, към които ЦСКА е длъжник. Финансовият министър е в Ню Йорк, но говорих и със заместникът му. Поискала съм от БФС пълна информация и документация за процедурните нарушения, довели до това тежко решение. Ще видим дали има някакви законови механизми за решение на проблема. Не е въпрос за размера на задълженията, а за това законите и правилата да бъдат спазвани и покривани! От ЦСКА явно не са го направили. Клубът има и задължения относно базата, но това не е повлияло на решението”.

На финала на интервюто си пред Гонг Весела Лечева допълни: „Хубаво е да се спомене и отношението на другите футболни клубове. Не бива по българска традиция да се радваме, когато на другите им е зле. Не е коректно и етично. Би трябвало всички да се замислят, защото и тяхното положение не е блестящо, всички действат в пожарни условия, поставят се под натиск БФС, комисии и институции да взимат нелицеприятни решения. Това затруднява и оказва влияние върху общата картина на тази красива национална игра, която трябва да радва феновете”.