Куп промени в състава на Литекс за контролата с Цволе
Куп промени в състава на Литекс за контролата с Цволе / снимка; Gong.bg, Ивайло Йовчев, Белгия
Наставникът на Литекс Станимир Стоилов ще направи доста промени в стартовия си състав за контролата с холандския Цволе днес. Мачът е от 20:00 часа българско време и ще се играе в градчето Гарденер на 50 километра от базата на „оранжевите” в Доорверт. Спарингът е четвърти подред за ловчанлиите по време на подготвителния им лагер в Холандия.

Стоилов ще пусне в игра днес футболистите записали по малко игрови минути от началото на лятната подготовка. До този момент специалистът разчиташе на почти един и същ състав, като промените в него бяха продиктувани от леки контузии на дадени футболисти.

На вратата в двубоя с четвъртия от миналия сезон в холандската втора дивизия ще започне Урош Голубович. В защита отдясно ще действа Джемал Берберович, а отляво Михаил Венков. Двойка централни бранители ще бъдат Пламен Николов и Александър Барт. В полузащитата като вътрешни халфове ще играят Момчил Цветанов и французина Джереми Аседо, отдясно ще оперира Уелингтом, а отляво юношата на клуба Георги Пашов. Бразилецът Дубала ще действа зад нападателя Крум Бибишков.

Стоилов със сигурност ще направи промени в състава си през второто полувреме, като сигурни 45 минути ще изиграят френският централен нападател Вилфред Нифлор и юношата Александър Цветков. Последният и Момчил Цветанов пристигнаха в базата на тима късно снощи от Прага, където бяха с юношеския национален отбор до 19 години за участие на Европейското първенство.

Днес двамата взеха участие в сутрешната тонизираща тренировка на терените на хотел “Golden Tulip”. Заниманието продължи около час и отборът бе разделен на две групи. Титулярите за днешната контрола с Цволе отработваха тактиката за мача под ръководството на Станимир Стоилов, а останалите правиха упражнения с топка наблюдавани от помощниците на Мъри - Цанко Цветанов и Саид Ибраимов.

До този момент, в трите си мача в Холандия, Литекс има една победа - 1:0 над холандския втородивизионен Го Ахед Ийгълс и две равенства - с белгийските Андерлехт (1:1) и Локерен (2:2).

Сътавът на „оранжевите” за контролата с Цволе: Голубович - Береберович, Николов, Барт, Венков - Уелингтом, Цветанов, Аседо, Пашов - Дубала и Бибишков. Двубоят е от 20:00 часа в холандското градче Гарденер.