Коларова пропуска Световното в Осака, борим се за медали
Коларова пропуска Световното в Осака, борим се за медали / netinfo

Теодора Коларова пропуска Световното първенство по лека атлетика в Осака от 25 август до 2 септември. Състезателката на 800 метра е с тежък летен грип, според информация на личния й треньор Георги Димитров и няма да пътува за Япония.

За първи път от десетилетия България ще бъде представена от три спринтьорки на 100 метра – Тезджан Наимова, Ивет Лалова и Инна Ефтимова. Тезджан Наимова ще се пусне и на 200 метра в Осака, а тя е и сред атлетите ни, които са с най-големи шансове за медалите.
Националният ни тим ще е в състав – 8 жени и 2 мъже на шамионата:

Тезджан Наимова - 100 и 200 метра
Ивет Лалова - 100 метра
Инна Ефтимова - 100 метра
Даниела Йорданова - 1500 метра
Цветелина Кирилова - 400 метра с препятствия
Добринка Шаламоанова - 3000 метра стипълчейз
Мария Димитова - троен скок
Румяна Карапетрова - копие
Николай Атанасов - скок на дължина
Спас Бухалов - овчарски скок

Националният рекордьор в овчарския скок Спас Бухалов получи и специален плакет от федерацията, а шефовете обявиха премии от по 15, 10 и 6 хиляди лева съответно за златен, сребърен и бронзов медал.

Отделно Световната централа ще премира с по 60, 30 и 20 хиляди долара медалистите от Световното, плюс 100 хиляди долара за световен рекорд.

Случаят с двете ни лекоатлетки, които бяха уличени в употреба на тестостерон - Венелина Венева и Ваня Стамболова тепърва ще бъде разгледан от Международния Арбитражен съд в Лозана, а позицията на българската федерация там ще защитава адвокат Георги Денков.