Касияс: Бих извикал Раул и Гути в националния
Касияс: Бих извикал Раул и Гути в националния / netinfo
Вратарят на Реал Мадрид Икер Касияс изрази своята подкрепа към своите колеги Раул и Гути, като обяви, че ако възможността би повикал в националния отбор на Испания именно тях.

„Бих взел Раул. Прекарвам достатъчно време с него всеки ден и знам колко работи и как играе. Бих могъл да се обява „за” или „против” треньора на националния отбор, но разбира се, нямам намерение да създавам проблеми в своя тим”, сподели стражът.

Икер Касияс не скри пред медиите, че изключително много уважава и Гути и го определи като играч, който е израснал много за последните няколко години.

„Що се отнася до Гути в националния отбор, мнението ми е същото като за Раул. Ако можех да взема Раул, щях да повикам и Хосе Мария Гутиерес, но човекът който има последната дума е селекционерът”, допълни Касияс.

Вратарят бе попитан и дали Луис Арагонес не е имал намерение да напусне националния на Испания преди Евро 2008, но Касияс отговори: „Лично аз съм разговарял с него и трябва да ви кажа, че той в нито един момент не се разколебавал, че не бива да бъде начело на отбора. Питал съм го дали в мислил да си тръгне, а той ми отговори отрицателно.”