И мокро петно не остана от Милан след мача с Челси
И мокро петно не остана от Милан след мача с Челси / netinfo
Челси разпердушини с 5:0 Милан в малкия финал за третото място от турнира за „Купата на руските железници”, който се провежда в Москва.

Кризата с контузените играчи при „росонерите” остави тима без нито един здрав нападател, като дори тийнейджърът Алберто Палоски не можа да започне като титуляр и бе един от шестимата на италианската резервна скамейка.

Андреа Пирло и Масимо Амброзини трябваше да водят атаката на тима от Милано, докато централни бранителите – Джанлука Дзамброта и Марек Янкуловски трябваше да импровизират като халфове.

Ескпериментите в състава на Милан обаче очаквано не дадоха резултат и Челси не остави никакъв шанс на световните клубни шампиони.

Трансферната цел на Интер Франк Лампард откри за „сините” още с първия съдийски сигнал – в 3-та минута, направи резултата 1:0 като прокара топката между краката на Желко Калач от фаул.

5 минути по-късно – в 8-та – падна и вторият гол в италианската врата – дело на Анелка, който далеч не бе казал последната си дума в срещата. В 18-та Анелка вкара второто си попадение и общо трето за Челси – и така след по-малко от 20 минути игра „росонерите” изоставаха класически.

Първото по-чисто положение за Милан се откри пред Дженаро Гатузо, но силният шут на последния мина над напречната греда на Чех.

През втората част рецитала на английския тим продължи, а с нови два гола на Анелка – съответно в 51-та и 58-та минути – оформи крайното 5:0.

Интересен момент се получи, когато на терена излезе Андрий Шевченко, който се изправи за първи срещу Милан, откакто премина на „Стамфорд Бридж” срещу 30 милиона лири.

След загубата с 0:5 от Челси, Милан остана на последното място в надпреварата в Москва. В първия си мач – със Севиля – „росонерите” загубиха с 0:1, след автогол на Дженаро Гатузо.