Хидинк: Нямаме търпение да излезем срещу Холандия
Хидинк: Нямаме търпение да излезем срещу Холандия / netinfo
Националният селекционер на Русия Гуус Хидиник не се притеснява, че ще се изправи срещу тима на родната си страна на четвъртфиналите на Евро 2008, като си пожела да стане „най-големия предател в света” и да се класира за полуфинала.

„Трудно е да се каже, дали можем да победим Холандия”, започна спецът.

„Лалетата” излязоха с резервите си срещу Румъния и показаха отличен футбол. Очаква ни голямо изпитание, но едно е сигурно – нямаме търпение да излезем на терена и да се изправим срещу тях”, продължи.

„Оранжевите” имаха един ден повече да починат, а и титулярите им имаха възможност да си починат срещу отбора на Пицурка. Това, с което Русия не разполага са 22 двама еднакво силни играчи”, добави 61-годишният наставник.

„Знам, че със стила ни игра печелим уважението на противниците, тъй като имаме нагласата да градим, а не да рушим, точно като холандците. Разбира се, не знам, дали те се страхуват от нас, но имаха повече време за почивка, което е голямо предимство”, каза още Хидинк.

„Срещата за мен ще е много специална, тъй като познавам голяма част от отбора на Холандия, познавам се и с треньора им много добре, работил съм с тях. Много съм горд от играчите ми в отбора на Русия и от прогреса, който показаха в последните дни. Единствената критика към нас може да бъде, в следствие на това, че не вкарваме много голове”, завърши наставникът на Русия.