Домо пропусна да доразмаже молдовци за Купата на УЕФА
Домо пропусна да доразмаже молдовци за Купата на УЕФА / netinfo
Валери Домовчийски игра 45 минути при размазващия домакински успех на Херта Берлин над Нистру (Молдова) с 8:1 в първи двубой между двата тима от първия предварителен кръг в турнира за Купата на УЕФА.

Българинът влезе в на полувремето на мястото на Пантелич и въпреки че не успя да се разпише, имаше няколко добри възможности за това – първо в 56-та минута, ударът му мина много близо до десния страничен стълб. Три минути по-късно – в 59-та минута Домо не успя да преодолее стражът на молдовците. Най-чистото положение пред Валери дойде в 70-та минута, когато, оставен непокрит в наказателното поле на гостите, той отново не успя да се справи със стража на Стреймур.

Домакините решиха мача още през първата част когато паднаха 4 гола. С два гола – в 15-та и 38-та се отличи Пантелич. В 33-та и 42-та минута Писчек също се разписа в молдовската врата. В 22-та минута Рафаел записа името си на таблото.

През второто полувреме Щайн направи 5:0 в 68-та минута. 71-та шести гол наниза Берген. 10 минути преди края Писчек оформи своя хеттрик като вкара осмия гол за немския тим. Гостите от Молдова все пак стигнаха до почетно попадение в 78-та минута.

При 8:1 завърши и първия мач между двата тима, като по този начин се обезсмисли и реванша на молдовска земя в края на месеца.