ЦСКА би Ботев след „Ерата Христолов”
ЦСКА би Ботев след „Ерата Христолов” / БГНЕС
ЦСКА победи с 2:0 Ботев Пловдив в мача от 9-я кръг в А група. Пред близо 10 хиляди зрители домакините загубиха първия си двубой след края на „Ерата Христолов”. „Канарчетата” обаче могат да съжаляват за резултата, след като удариха две греди.

Головете за „червените” пък бяха дело на Викторс Мороз и Влади Златинов съответно в 42-та и 71-та минути.

Промяната в настроението на „жълто-черните” фенове бе очевидна, които създадоха истински празник по трибуните. Само минута след първия съдийски сигнал главният рефер Радослав Станев трябваше да прекъсне срещата за малко, след като привържениците на Ботев хвърлиха множество разноцветни димки на терена.

За тяхно съжаление обаче, въпреки че не успя да надиграе по категоричен начин домакините, ЦСКА стигна рутинно до трите точки. „Червените” продължават да са начело в класирането с актив от 22 точки, докато Ботев е на 14-то място с 6.

Двата отбора показа мъжка игра. Единоборствата между играчите бяха чисти, макар и доста остри, което доведе до 4 принудителни смени и голям брой влизания на терена от страна на медицинските екипи.

До първото по-сериозно положение пред една от двете врати успяха да стигнат домакините. В 39-та минута Минев центрира ниско по тревата в наказателното поле, Кабу се размина с топката, след което и Манчев на задната греда от непосредствена близост стреля в аут.

Близо минута по-късно, Маркиньос отправи страхотен шут, но стражът Тошев спаси и изби в корнер. Последва късо изпълнение на ъгловия удар, Йордан Тодоров центира в наказателното поле, и Мороз с глава вкара за 1:0. При този резултат завършиха и първите 45 минути.

Още в самото начало на втората част играчите на Костадин Ангелов имаха страхотна възможност да изравнят. В 47-та минута при корнер за Ботев, последва центриране в наказателното поле на ЦСКА, а Кабу с глава стреля и разтресе левия страничен стълб на Беконо.

В 64-та минута домакините отново пропуснаха да стигнат до гол във вратата на шампионите, когато Минев от 7-8 метра от воле стреля в напречната греда на Беконо.

Футболистите на Димитър Пенев решиха двубоя в 71-та минута - контра за ЦСКА, топката попадна в Тодор Янчев, който пусна към Златинов, а последният вкара за 2:0. Домакините до края на срещата не успяха да пречупят отбраната на гостите и срещата завърши с два гола преднина за столичния тим.

За ЦСКА добър дебют направи Александър Браников, който обаче освен, че получи единствения жълт картон за своя отбор, трябваше да напусне играта принудително в 81-та минута.

Новият шеф в Ботев Христо Андреев (в ляво) закачи жълто-черно шалче на кмета на Пловдив Славчо Атанасов (в дясно)