„Червените дяволи” и Бербатов минаха и през Блекбърн
„Червените дяволи” и Бербатов минаха и през Блекбърн / БГНЕС

Манчестър Юнайтед постигна победа с 2:0 като гост на Блекбърн в среща от седмия кръг на Премиършип. Българският нападател Димитър Бербатов игра през всичките 90 минути, но не успя да се разпише, въпреки няколкото добри пасове, които получи от страна на останалите звезди на „червените дяволи” Кристиано Роналдо и Уейн Рууни.

Въпреки дъжда, който се ля през целия двубой, момчетата на сър Алекс Фъргюсън стигнаха до успеха и трите точки, които го изкачиха до шестото място с 11 точки в актива, но са и с мач по-малко.

Първото попадение падна в 30-та минута. След късо изпълнение на корнер, топката бе центрирана в наказателното поле на Блекбърн, и Уес Браун засече кълбото с глава отблизо в мрежата на домакините. Реферът зачете попадението, въпреки че останаха съмнения, че в същия момент Неманя Видич извърши фаул срещу вратаря Браун.

„Червените дяволи” казаха последната си дума в 65-та минута с гол на Уейн Рууни, който реализира след чудесен пас от Кристиано Роналдо.

Димитър Бербатов също имаше своят шанс, след като бе изведен срещу вратаря, но не успя да преодолее стража в последния момент от атаката. По-важното може би е, че според част от английските издания капитанът на българския национален отбор е играл на високо ниво.

Така след мача и трите точки, Манчестър Юнайтед се изкачи на шестото място в класирането с 11 точки и мач по-малко, докато Блекбърн е на 9-а позиция с 10 точки.