Ботев картотекира Сциароне, няма да пази срещу Локо Сф
Ботев картотекира Сциароне, няма да пази срещу Локо Сф / netinfo
Италианският вратар Карло Сциароне почти сигурно ще бъде картотекиран в Ботев Пловдив, след като се е представи на висота в първите занимания с жълто-черната фланелка.

Очаква се до края на седмицата Сциароне да се договори с боса на „канарчетата” Димитър Христолов и да подпише договор с клуба. Самият футболист обаче не се чувства готов да излезе срещу Локо София и по всяка вероятност няма да се появи на терена, като в паузата ще бъде организирана контрола, за да се сработи със съотборниците си.

Италианецът е бивш вратар на Удинезе и според Христолов ще свърши работа на отбора. Окончателното решение за бъдещето на играча обаче трябва да вземе треньорът Костадин Ангелов.

Днес договор с клуба ще подпише нападателят Ерик Кабу, който проведе цялата подготовка в Италия, но едва сега ще се стигне до контракт. Спортно-техническият щаб на „канарчетата” реши, че е нужно Кабу да получи права да играе, тъй като липсват нападатели.

Дормушали Саидходжа ще бъде продаден на ЛАСК Линц, ако австрийците отправят изгодна оферта за него. Муши вече втори ден е в Австрия и днес ще проведе две тренировки с отбора, чиито треньор е хърватин. В състава се подвизават още петима хървати, в това число и звездата Ивица Вастич, който е с двойно гражданство. „Ако ЛАСК ни предложи изгодна оферта ще пуснем Саидходжа още сега. Нападатели ще намерим”, коментира Христолов.

Нападателят Павлин Тодоров може да остане на проби още няколко дни, но вероятността Костадин Ангелов да се откаже от услугите му е по-голяма.