Багдатис: Тази година бе много трудна за мен
Багдатис: Тази година бе много трудна за мен / netinfo

Кипърският тенисист Маркос Багдатис направи своята равносметка за 2007 година. Финалистът от Откритото първенство на Австралия от преди две години не е доволен от резултатите си през изминалите 12 месеца. Въпреки това той не губи надежди, че през следващия сезон ще възвърне позициите си и дори ще вземе медал от Игрите в Пекин.

“Целта ми е да попадна в десетката на най-силните и да спечеля медал от Олимпиадата в Пекин. Едновременно с това се надявам да успея да помогна на националния ни отбор да влезе в първа група на Купа Дейвис”, каза тенисистът.

Багдатис приключи сезона на 16-о място в ранглистата на Асоциацията на професионалистите. През 2007 година кипърецът спечели турнира в Загреб, но въпреки това остана недоволен от резултатите си.

“Това беше една доста трудна година. Претърпях много неприятни поражения, а освен това отпаднах още в първия кръг на Откритото на САЩ. След това смених треньора си, но въпреки това не съумях да възвърна увереността във възможностите си”, направи равносметка за изминалата година Багдатис.

“Надявам се 2008-ма да е много по-успешна за мен”, завърши тенисистът.