Астън Вила бие за Купата на Английската лига
Астън Вила бие за Купата на Английската лига / netinfo

Българският полузащитник Стилиян Петров игра 120 минути за „Астън Вила”, който се наложи с 3:2 над „Лестър” след продължения в мач от третия кръг на турнира за Карлинг къп.

Петров беше замесен в повечето от атаките на гостите, а освен това предизвика и жълт картон за защитника на домакините от „Лестър Сити” Гарет Маколи. Хуан Пабло Анхел откри за „Вила” в 5-ата минута, но Ричард Стриймън изравни в 42-ата.

Само 3 минути по-късно Гарет Бари от дузпа отново даде аванс на тима от Висшата лига, но пет минути преди края Патрик Киснорбо изравни. Минута преди изтичането на 120-те минути пък се разписа Габриел Агбонлахор.

Елитният „Уест Хям” беше победен и от треторазредния „Честърфийлд Таун” и елиминиран в турнира. "Сините", които играят в Първа лига, спечелиха с 2:1 съвсем логично, тъй като почти през цялото време имаха превъзходство.

Марлон Херууд откри за елитния лондонски тим в 41-ата минута, но 9 минути след началото на второто полувреме Колин Ларкин изравни. Победата на скромното тимче донесе Кейлъб Фолън в 87-ата минута, след като засече топката при меле в наказателното поле.

„Арсенал” с доста резерви в състава си продължи напред, след като спечели с 2:0 срещу „Уест Бромич”. Джереми Аледиер откри резултата в 34-ата минута от дузпа, а четири минути след началото на второто полувреме пак той покачи на 2:0.