Арабаджиев: Имаме много талантливи пилоти
Арабаджиев: Имаме много талантливи пилоти / netinfo
Българският представител в Формула 3000 Владимир Арабаджиев, който наскоро стана и европейски шампион по картинг сподели, че съжалява за проблемите, които тимът му е имал в квалификациите на пистата Спа. Арабаджиев остана 11-ти в първото състезание, но компенсира във второто, където завърши 5-ти и за сега е 6-ти във временното класиране на Евро 3000 сериите.

„Имахме неприятности с окачването и не успяхме да използваме пълноценно гумите.Това не ни даде възможност да се борим за добри позиции, но все пак се добрах до петото място и взехме точки за отбора. Изпуснахме шанс за подиума, защото във второто състезание бяхме доста бързи”, заяви един от най-проспериращите ни млади автомобилни пилоти.

„Предстоят ни две състезания – на Монца и в Барселона, но всичко зависи от подготовка. Трябват ни повече тестове с колата. За следващата година мисля, че нещата ще бъдат много по-добри. Идеалният вариант за подготовка е тестове и още тестове. Когато познаваш трасето имаш голямо предимство на пистата”, коментира още Владо Арабаджиев и добави: „В България има доста талантливи пилоти и е нормално всеки да иска да върви напред.”

Още двама български пилоти се представят успешно в европейските картинг състезания – Христо Василев и Стефано Ловчанлиев. Василев остана на 1.5 точки от първото място в европейски шампионат, а в момента води преговори с Рено за включване в програмата им за развитие от 2009-та година.

„Мечтая за дебют във Формулите”, сподели младокът.

Ловчанлиев пък заяви, че този сезон е имал доста проблеми и това му е попречило да се бори за титлата.

Интересното около Стефано е, че вече е преминал първия лицензен курс за Формула БМВ, където се състезава друг българин - Николай Върбицалиев, на 22-ри и 23-ти е втория лицензен курс във Валенсия, след който надеждата е да е сред щастливците, които получават стипендия от 75 хиляди евро.