За никой не е тайна, че редовните физически упражнения са гаранция за по-здравословен и пълноценен живот. А всеки, който държи на фигурата си, трябва да спортува.

Специалистите препоръчват практикуването на прости упражнения, които всеки може да изпълнява.

Вижте 7-те най-лесни и полезни упражнения за перфектно тяло

Дъска

Идеята на т.нар. „дъски" (от англ. - planks) е изпънатото тяло да бъде поддържано единствено от лактите. Te са популярни най-вече с ефекта си върху коремните мускули, но едновременно с това помагат за ръцете, раменете и гърба.

Разтягане

Не ни е нужно нищо повече от това, което помним от разгрявките в училище, казва Шейн Алън, който е персонален треньор от Далас.

Турско ставане

Идеята е докато държите медицинска топка или друга тежест над главата ви с напълно изпъната ръка, да преминете от напълно легнало в напълно изправено положение и обратно. Това е „най-практичното упражнение за цялото тяло", според Кели Кофи, която е персонален треньор от щата Масачузетс.

Лицеви опори

Прочутите лицеви опори са упражнение за цялото тяло - от ръцете, през горната част, до торсът и краката.

Набирания

Класическото упражнение е за гръб, ръце, рамене, корем и предмишници.

Тичане

Заздравява краката и тялото, поддържа колената и таза здрави, помага за сърцето и горенето на калории, дори когато си почиваме.

Плуване

Плуването е съвършеното упражнение за всички възрасти, казва Кевин Уайт, персонален треньор от Мериленд и автор на книгата „Научи се да си във форма". Не само че плуването е чудесно за сърдечносъдовата система, но „напрежението във водата заздравява мускулите и ставите" .