Връчват дипломите на 354 висшисти от ПУ „Паисий Хилендарски”
Връчват дипломите на 354 висшисти от ПУ „Паисий Хилендарски” / netinfo

354 абсолвенти от Филологическия и Философско-историческия факултети на ПУ „Паисий Хилендарски” ще получат дипломите си за завършено висше образование на официална церемония утре, 6 декември, от 11,00 в Концертна зала. Във випуските има общо 48 отличници, четирима са с пълни шестици, обясниха от факултетите. Дипломите на абсолвентите ще бъдат връчени от деканите на ФФ и ФИФ – доц. д-р Живко Иванов и доц. д-р Мария Шнитер.

254 души се дипломират във Филологическия факултет – 198 бакалаври и 56 магистри. 13 студенти завършват с отличие, с пълна шестица има само един, уточниха от Учебен отдел.

Студентския химн „Gaudeamus igitur” ще чуят бакалаврите от специалностите “Българска филология”, “Английска филология”, “Руска филология”, “Български и немски език”, “Български и английски език”, “Български и руски език”, “Български и история”, “Български и новогръцки”, “Български и френски език” и “Руски и западен език”. Дипломираните магистри са от програмите “Актуална българистика”, “Славянска филология”, “Балканистика”, “Руска филология”, “Културни и социални дейности в туризма” и “Лингвистика и превод”, казаха от Филологическия факултет.

Философско-историческия факултет завършват 100 души. Броят на отличниците е впечатляващ – 35. Трима от тях дори са с пълно отличие. Във факултета се дипломират 72 бакалаври по “Философия”, “История”, “Социология”, “Етнология”. 28-те магистри са от специалностите “Културен туризъм и културно проектиране”, “Българската история в балкански и европейски контекст”, “Дипломация и международни отношения”, “Защита на информацията” и “Сигурност в публичния и частния сектор”, съобщиха от ФИФ.