Време за жени се състезава на Златна роза
Време за жени се състезава на Златна роза / netinfo

Случайно е участието ми в комедията "Време за жени" в ролята на богат циганин-сутеньор, каза пред журналисти режисьорът Илия Костов. Филмът е в конкурсната програма на фестивала "Златна роза". Имах две-три несполучливи срещи с актьори, които пристигнаха с адвокати и мениджъри и поставяха невероятни условия. Така ден преди началото на снимките се видях принуден да играя аз, обясни режисьорът.

Той уточни, че няма намерение да съперничи на Любен Чаталов, който получи наградата за мъжка роля на фестивала "Любовта е лудост", нито на който и да било актьор. Използвах опита си от детството в Сливен - живеехме близо до горната циганска махала, разказва Илия Костов.

След големия зрителски успех на "Златна роза" и на "Любовта е лудост", където получих специалната награда, "Време за жени" ще започне националното си разпространение вероятно от Варна - от Фестивалния и конгресен център.

Предстоят разговори и в София - разпространителите още не са го гледали. Ще използвам и възможностите, които дава участието на БНТ като копродуцент. Надявам се до края на септември да се реши въпросът с разпространението, каза Илия Костов.

Той е написал сценария специално за четирите красиви актриси в главните роли, които, по думите му, са се справили блестящо - Аня Пенчева, Параскева Джукелова, Катерина Евро и Биляна Петринска. Сред актьорите са и Виолета Гиндева, Тончо Токмакчиев, Роберт Янакиев, фолкпевицата Нелина, шоуменът Миодраг Иванов. /БТА/