Популярни гласове на Дарик във фотосесия
Популярни гласове на Дарик във фотосесия / netinfo

Едни от най-популярните гласове на Дарик Диана Найденова, Михаил Дюзев и Драгомир Симеонов се включиха в специална фотосесия с тениски „I can too". Така те подкрепиха инициативата на фондация „И аз мога" за създаването на Медицински център за деца с увреждания в столицата. В началото на месеца на огромен билборд в София се появи и друг член от екипа на Дарик – Ники Кънчев. Той също подкрепя кампанията, която цели да събере средства за довършването на Центъра за деца с увреждания, който е в Студентски град, блок 11.

Започнатото от фондация „И аз мога" е подкрепено и от Държавната агенция за закрила на детето. Председателят й Ширин Местан даде гласа си за специални радиоклипове, излъчвани по Дарик – медиен партньор на инициативата. Чрез лицата си към нея се присъединиха и едни от най-популярните българи – Красимир Балъков, Мартин Захариев, Деси Тенекеджиева, Мария Илиева, Белослава, Иван Лечев, Теодосий Спасов, Руши Виденлиев.

За довършването на Медицинския център се необходими още 88 000 лева. Планирано е той да отвори врати през септември. Изграждането му може да бъде подпомогнато чрез изпращане на sms на 1415 или обаждане на телефон 090051415. Дарения могат да се правят и на специално открита банкова сметка, която е:

ЮРОБАНК И ЕФ ДЖИ България

IBAN:BG15BPBI79421080910101

SWIFT (BIC): BPBIBGSF

Средствата се събират и чрез продажба на уникални продукти с логото на кампанията. Такива например са тениските „I Can Too", който се предлагат в бял и черен цвят. Те са с цена 10 лева и могат да се купят от офиса на фондация „И аз мога" в столицата, който се намира на улица „Гурко" № 12. Продават се и в магазините „345". Тениски могат да се поръчат и от сайта icantoo.eu. Там се предлагат още картички, значки, чанти, гривни.

Всичко за инициативата можете да прочетете на сайта icantoo.eu.