БДЖ ще организира пътуване с парен локомотив по теснолинейката през празничните дни по повод Съединението на България, съобщиха от компанията.

Подарете си пътуване с парен локомотив по теснолинейката Септември-Велинград

Любителите на теснопътния влак ще могат да пътуват с атракционната композиция на 4-ти, 5-ти и 6-ти септември по маршрут от Септември до Велинград или от Велинград до Септември.

И през трите дни влакът ще заминава от гара Септември в 10.55 часа и ще пристига в гара Велинград в 13.35 часа. По време на престоите в гарите Цепина и Долене, пътуващите ще могат да разгледат музея на теснолинейката, както и да се насладят на красивата природа, далеч от забързания ритъм на големите градове.

Във Велинград отбелязват вековния юбилей на родопската теснолинейка

От гара Велинград теглената от парен локомотив композиция ще отпътува обратно към гара Септември в 16.10 часа и ще пристига в 17.50 часа. Атракционният влак ще се движи в състав от пет стандартни пътнически вагона и един вагон бистро.

Цената на билета за пътуване за един пътник с включено запазено място в една посока е 23.50 лв., като клиентите имат възможност да избират в коя посока искат да пътуват, както и да си купят билет за пътуване с теглената от парен локомотив композиция за връщане от Велинград до Септември за някой от другите дни, в които влакът ще пътува.

Децата до 7-годишна възраст ще пътуват безплатно без да ползват отделно седящо място, като при закупуване на билети е необходим документ, удостоверяващ тяхната възраст. БДЖ напомня, че децата на възраст до 10 години задължително пътуват с придружител.

Билети могат да бъдат закупени онлайн на следния линк-  https://bileti.bdz.bg/ и от билетните каси и железопътните бюра във всички гари в страната.