инвалидна количка
инвалидна количка / Thinkstock/Getty Images
Крадци задигнаха специализираната количка на 9-годишно момче с увреждане, която е единственият му шанс да излиза навън.  Илиян е с тежка форма на детска церебрална парализа. Семейството му го извежда навън със специална количка, съобщи bTV. Така ходи на рехабилитатор, логопед, психолог – до тази сутрин, когато количката изчезва. 

Откраднаха инвалидната количка на 3-годишно дете

Количката е открадната е от входа на блока. Години наред родителите я оставяли зад преграда, за да не я качват по стълбите, тъй като тежи 18 кг, и да не качват на ръце освен детето и нея.  Входът на блока няма видеонаблюдение, сградите в близост – също. "Входът се заключва, стои зад преградата, трябва някой да е наблюдавал, за да види, че влизаме и я прибираме", смята майката на Илиян.

Наглост: Откраднаха колелото на момиче с детска церебрална парализа

Във входа на блока и друго семейство държи количка–- за близнаци. Крадецът я оставил непокътната, най-вероятно защото кошчетата за бебетата били прибрани.  Количка, подобна на откраднатата, струва над  2 хиляди лева. Семейството се надява да бъде открита, защото тя е пригодена само за Илиян.

Днес майката на момчето обяви във фейсбук, че с помощта на дарители са събрани средства за нова количка. "В най-кратък срок ще отидем да купим и ще ви покажа какво направихте за детенцето ми само за часове след изчезването на количката ни. Благодаря ви, върнахте ми вярата в доброто", пише развълнуваната жена.