Гомор
Гомор / NOVA
Не пропускайте култовата поредица по NOVA
Историята на зловещия неаполитански престъпен синдикат Камората оживява в премиерния за българския национален ефир криминален сериал “Гомор” по NOVA. Световноизвестната поредица вече придоби култов статус и се нарежда на 114 място на най-гледаните телевизионни продукции в изключително оспорваната класация на IMDB. Италианският сериал е носител на една от най-престижните телевизионни награди – “Златната нимфа”от фестивала в Монте Карло, както и на още много международни призове.

Гомор
NOVA

“Гомор” продължава традициите на друго телевизионно явление от Апенинския полуостров – “Октопод” и постига невероятен международен успех, като дори е една от чуждоезичните продукции, която се радва на голям зрителски интерес в САЩ.  Успехът се крие в сюжета на сериала, който е базиран на едноименния документален роман на журналиста Роберто Савиано, който се превърна в световен бестселър. Заради своето журналистическо разследване и фактите, които разкрива в книгата, Савиано е осъден на смърт от Камората и се намира под постоянна полицейска охрана, като живее почти в нелегалност. Лицето на NOVA Даниела Тренчева беше единственият български журналист, който успя да се срещне с италианския си колега и да вземе от него интервю за предаването “Ничия земя”, в което той разкри подробности за операциите на неаполитанската мафия в нашия регион.

Гомор
NOVA

С нелеката задача да екранизира невероятния текст на Савиано се заема режисьорът Стефано Колима, получил световно признание за своя кинематографичен стил в хитовите ленти “Субура” и “Сикарио 2: Солдадо”, който бе разпространен в българските кина благодарение на “Лента”. За успеха на сериала спомага и страхотния актьорски състав, в който блестят имената на Марко Д’Аморе, Фортунато Черлино, Салваторе Еспозито и Мария Пиа Калцоне.

Гомор
NOVA

Колима показва историята на Камората, видяна през очите на 30-годишния Чиро, който е дясна ръка на нейния кръстник Пиетро Савастано. До момента Чиро Ди Марцо е служил вярно на кръстника на фамилията Савастано и се опитва да зашити територията ѝ от техния конкурент Салваторе Конте, който се пробва да завладее бизнеса Пиетро. Това поставя началото на кървава война в подземния свят на Неапол.
 
Не пропускайте историята на жестокия неаполитанския клан в премиерния за българския национален ефир криминален сериал “Гомор”  по NOVA.