Донатела Версаче се вдъхновява от личния секретар на папата
Донатела Версаче се вдъхновява от личния секретар на папата / netinfo

Донатела Версаче призна, че за новата линия на марката си се е вдъхновила от частния секретар на папата отец Георг. Според дизайнерката на висша мода именно синеокият и симпатичен 50-годишен секретар е като модел на марката за сезон 2007.

"По-малко мускули, повече душа" е мотото на Донатела Версаче, което на езика на модата означава ризи с вдигната "корейска" якичка, както и палта в стил "военна академия". Линията на "Версаче" беше представена на ревютата на мъжка мода в Милано през изминалия уикенд.

Според Донатела Версаче стилът "отец Георг" е "етичен, духовен и освободен от излишни детайли". За да го представи красноречиво, дизайнерката пусна на подиума манекени, наподобяващи личния секретар на главата на римокатолическата църква папа Бенедикт XVI.

Новият мъжки силует е слаб, но не прекалено стегнат в кръста и според експертите пасва на мъже с добре очертани бицепси. Същевременно обаче тъмните цветове и изчистената и свободна линия отразяват духовната и интелектуална сила на носещия ги. Отец Георг, който, подобно на папата, е от Южна Германия, е известен със страстта си по тениса и ските. (БГНЕС)