Дариха Борисов с кактус и песен за рождения му ден
Дариха Борисов с кактус и песен за рождения му ден / netinfo

Огромен кактус в саксия получи за рождения си ден столичният кмет Бойко Борисов от Сдружение ГЕРБ. Бодливият подарък беше внесен в кметския кабинет от две млади момичета, придружени от председателя на движението Душана Здравкова и зам.- председателите Йорданки Фандъкова, Цветан Цветанов и Красимир Велчев.

От сдружението подариха на кмета и специално изработена фланелка с къс ръкав, на лицевата страна на която е щампован лика на столичния управник, а на гърба с големи букви пише ГЕРБ.

Сред дошлите да поздравят кмета за рождения му ден в Столична община дойдоха скулпторът Вежди Рашидов, бившият земеделски министър Мехмед Дикме, народната певица Стефка Съботинова, композиторът Митко Щерев. Последните двама подариха на кмета специално написана за него песен и подадоха документи за членство в ГЕРБ.

Кабинетът на кмета се напълни с подаръци и цветя. Градоначалникът почерпи за 47-та си годишнина много свои служители и общински съветници. Бойко Борисов вдигна наздравица и с ресорните общински репортери.

Столичният управник получи по-рано званието "Кавалер на ордена на звездата на италианската солидарност" от италианския посланик в България Джан Батиста Кампаньола. Орденът беше връчен на кмета с придружителен плакет, подписан от бившия италиански президент Карло Чампи. Признанието е за успешната работа на Борисов като главен секретар на МВР и за положителните операции между българските и италиански полицейски служби.

Тази награда е за всички действащи офицери, с които работихме, за МВР, за присъединяването ни към ЕС. Това признание е добро за държавата, каза Бойко Борисов. Той подчерта, че тези, които твърдят, че е срещу влизането на страната в ЕС, визирайки изказвания на енергийния министър Румен Овчаров, трябва да знаят, че позицията му е за влизане на България в евросъюза, но с достойнство, искреност и истински реформи.