33 жени поставиха рекорд за най-масова гимнастика за бременни
33 жени поставиха рекорд за най-масова гимнастика за бременни / netinfo
33 жени от Бургас поставиха рекорд за “Най-масова гимнастика за бременни” в България. Спортната проява бе организирана от “Еврофутбол” и Фондация „Помощ за благотворителността в България”. Това е втората инициатива от кампанията „Ние чакаме бебе” от мащабния благотворителен проект “Печелиш и помагаш” на букмейкърската къща, която цели да информира родителите за начините за здравословно протичане на бременността.

Професионалната инструкторка Татяна Стоянова поведе дошлите бургазлийки и гостенки на града в уникалния опит да поставят рекорд за най-масова гимнастика за бременни. Така за първи път у нас бе регистрирано върхово постижение, при което заедно на едно място играха гимнастика 33 бъдещи майки. Журито, съставено от Таня Стоянова, водещият Гого от фамилия “Тоника” и представители на организаторите, отличиха шест бъдещи майки в категориите: „Най-упорита” - Теодора Колева от Бургас, „Най-пластичната” – Веселина Гигова, „Най-добра координация на движенията” – Николина Гатева, “Най-голям ентусиаст” – Юлия Стоянова, “Най-точно изпълняваща упражненията” – Мара Петрова.

Сред най-ценните подаръци за фитнес-майките бе специалният дневник-календар за бъдещите родители, който представя систематизирано и достъпно информация за 40-те гестационни седмици на бременността.

Гого провери информираността на бъдещите родители и зададе въпроси, свързани с периода на бременността. Десет от най-запознатите майки и татковци грабнаха специалните сувенири на българския букмейкър. Това са бургазлиите Димитър Давидов, Миглена Апостолова, Христина Георгиева, Мария Герова, Даниела Стоянова и Гергана Атанасова. Радостин Райков от Сарафово отговори правилно на два въпроси. Димитрина Влахова от Несебър също бе сред най-информираните майки.

Сред присъстващите бе и общинският съветник Семир АбуМелих, който засвидетелства загрижеността на община Бургас за бъдещото поколение на града.