За най-големия празник трябва отлична храна. Затова майстор-готвачът Волфганг Пук отново отговаря за менюто на Бала на губернатора след наградите Оскар, съобщи сп. "Пийпъл".
Вампирско повдигане на бюста е в подаръчната кошница на Оскарите
За 22-ия си Бал на на губернатора Волфганг Пук е създал над 50 ексцентрични ястия на тема класическия и съвременен Холивуд. Помага му екип от 350 професионалисти.
Само морските деликатеси за бала тежат 1300 кг. Освен рибите ще има щипки от раци, скариди, омари от Мейн, стриди. Оскарите тук са от сьомга, гарнирани с черен хайвер.
Всичко за наградите Оскар четете тук
Когато шевовете на елегантните рокли и смокинги започнат да се пръскат, идва ред на шоколадовия бюфет. За почитателите на сладкото ще има шоколадов фонтан, кула от целувки-макарони, шоколадови бонбони, петифури и шампанско, посочва БТА.
Вижте снимки на част от ястията за голямата вечер: