Тенденции в сватбените менюта за пролет/лято 2016
Тенденции в сватбените менюта за пролет/лято 2016 / ThinkStock/Getty Images

Какви са тенденциите в сватбените менюта, колко степенни трябва да са блюдата ви, какво да съчетават те? Отговорите на тези въпроси ни дава foodpanda.

Блок маса или индивидуално меню? Отговорът на този въпрос се крие в предпочитанията на младата двойка, както и мястото и часа, които са избрали за веселбата. И двете крият своите предимства и недостатъци.

Тайните на сватбените тържества

Каквото и да изберете, е необходимо да знаете колко от вашите гости имат специални хранителни навици - вегани, вегетарианци, колко от тях са диабетици или са алергични към нещо конкретно. Ако не сте сигурни, може да заложите въпроса в поканата. По този начин ще отдадете специално внимание към близките си в най-важния ден от живота ви.

Европейската топ дестинация за сватби и меден месец

Пролетно-летните сватби предполагат по-леки храни, но и достатъчно засищащи за 5-6 часовия маратон по танци. Ето защо може да заложите на богата и разнообразна салата, която би задоволила предпочитанията и на най-капризните. Предястието би могло да бъде пролетни рулца или гриловани тиквички, с мус от крема сирене. За основно най-предпочитано сред месата си остава пилешкото - печено или на руло с плънка от зеленчуци. Свинското и тази година ще се среща като често предлагано ястие. Каквото и месо да изберете, гарнирайте със зеленчуци, най-добре гриловани или задушени.

Психолог разкрива тайни за брака

Следястията са нещо полезно, тъй като практиката показва, че след много танци и наздравици гостите огладняват така, сякаш не са хапвали нищо.

Десертът си остава най-чакания и жадуван момент, който е отреден за вкусния ритуал със сватбената торта.

Женени срещу неженени: Кой е по-щастлив?

Петстепенните менюта си остават на мода и през този сватбен сезон. Заложете на комбинация от месо и зеленчуци за основно ястие и не пренебрегвайте следястието. Не забравяйте, че трябва да нахраните първо очите, след това небцето и чак накрая стомасите.