Европейската топ дестинация за сватби и меден месец е...
Европейската топ дестинация за сватби и меден месец е... / Thinkstock/Getty Images

Джордж Клуни, София Копола и Том Круз се ожениха в Италия и така станаха посланици пред кандидатите за женитба от целия свят на прелестите на тази страна. Резултатът е засилващ се интерес за сключване на бракове именно в Италия, предаде АФП, като се позова на доклад на неправителствената организация Център за наблюдение на браковете, сключени зад граница.

Италия е първата дестинация в Европа за двойки, които искат да се оженят извън техните родни страни. В световен план на първо място в класацията е Хавай, следван от Италия. В челната петорка в световен план попадат Франция, Гърция и Индия.

Докладът на центъра беше публикуван по повод на състоящата се в италианския курорт Равело международна среща на организаторите на сватбени тържества.

Документът посочва, че британците се женят най-много в Италия, следвани от американците, канадците, руснаците, японците, австралийците, саудитците и китайците.

Предпочитани брачни дестинации в Италия са Тоскана, крайбрежието на Амалфи, Умбрия, Венеция и зоната на алпийските езера. Средната цена на брак за чужденци в Италия е 50 000 евро за средна продължителност на събитието от три дни и половина.

Италия е предпочитана дестинация и за меден месец, както и за отпразнуване на втората или третата годишнина от сватбата, посочва още докладът.

Този сватбен туризъм е истинска манна небесна за икономиката на Италия. През миналата година приходите от сектора прехвърлиха 400 млн. евро, което е двойно повече в сравнение с приходите, отчетени преди две години.

Източник: БТА