Сър Йън Маклелън иска отново да играе Гандалф
Сър Йън Маклелън иска отново да играе Гандалф / снимка: en.wikipedia.org

Британският актьор сър Йън Маклелън заяви, че „с удоволствие“ още веднъж ще поеме ролята на вълшебника Гандалф във филма по романа на Дж. Р. Р. Толкин „Хобит“. Той вече изигра ролята на мага в трилогията „Властелинът на пръстените“.

„Намирам се в добра работна форма и е напълно вероятно да помолят точно мен да се заема с това“, заяви актьорът.

Засега обаче снимките на „Хобит“ се отлагат, защото режисьорът на „Властелинът на пръстените“ Питър Джаксън вече не е част от проекта заради финансови разногласия със собствениците на киностудията „Ню Лайн“.

По думите на Маклелън, Джексън му е пратил имейл, в който се казва, че актьорът не е обвързан с никакви морални задължения в този смисъл. За момента датата на началото на снимките и режисьорът остават неизвестни, но според актьора проектът „придобива все по-реални очертания“.

Филмът „Хобит“ разказва събития, предшестващи описаните във „Властелинът на пръстените“. Романът е посветен на това как чичото на Фродо, Билбо Бегинс, намира вълшебния всевластен пръстен.

БГНЕС допълва, че 68-годишният сър Йън Маклелън е един от водещите актьори в Кралския шекспиров театър и е прочут с изпълнението си на ролята на крал Лир. В момента той е заедно с трупата на гастрол в Лос Анджелис.