Съмнителните романтични жестове
Съмнителните романтични жестове / снимка: sxc.hu

Когато един мъж изненадващо започне да "показва" романтика към жените, вместо да се наслаждава, дамите започват да се съмняват......

Когато партньорът ви изведнъж се появи на вратата с огромен букет цветя, от който не може да го видите, сигурно се питате за какво иде реч. Е, не сте единствената. Ново британско проучване показва, че когато мъжът стане "прекалено любвеобилен и нежен", обикновено първото, което идва на ум на жената, е, че той се опитва да скрие нещо.

Според психолозите две трети от жените смятат, че ако партньорът им започне да използва нови трикове в леглото, значи изневерява. Една трета от запитаните стигат до това заключение, когато мъжът им подари бижу, секси бельо, или пък донесе закуската в леглото.

В "съмнителното" поведение жените включват и желанието на мъжа да помогне в кухнята. Онова, което най-вече изненадва психолозите, е, че всяка трета жена, която участвала в анкетата е, е готова да си "затвори очите", ако това означава, че партньорът им ще стане по-добър съпруг.

Какво влиза в "съмнителното" поведение на мъжа? По-различен секс, готовност да се разговаря за чувствата, купуване на цветя, шоколади и секси бельо, самоинициативно организиране на романтичен уикенд или вечеря, помагане в домакинската работа, комплименти, изразяване на любов...

В същото време ако пък жената стане по-внимателна, мъжете в никакъв случай не мислят, че нещо се крие зад това поведение, а просто се наслаждават на създалата се ситуация, допълва БГНЕС. "Алармената система" при тях се включва тогава, когато по-красивата половинка изненадващо започне повече да обръща внимание на себе си, да се облича по-добре, да си купува секси бельо и не обръща много внимание на партньора й.

Анкетата показва още, че всяка пета жена си мисли относно "изневярата", че става въпрос за сериозна връзка. Повечето от тях обаче смятат, че любимият им иска да "прикрие" някое дребно прегрешение.