Сингапурските проститутки забогатяват от Формула 1
Сингапурските проститутки забогатяват от Формула 1 / Sofia Photo Agency

Състезанието във Формула 1 за Голямата награда на Сингапур, което този уикенд ще се проведе за пръв път в азиатската държава, е като манна небесна за местните агенции за компаньонки, съобщава „Ройтерс”.

"Това е най-якият уикенд тази година", казва Принс Уонг, собственик на такава агенция, който вече има резервации за пет момичета, една от които е местна филмова звезда. Нейният хонорар е 28 000 щатски долара за шест часа работа. Клиентите на Уонг са газови и банкови босове от чужбина, но той отказва да разкрие техните имена, както и имената на поръчаните момичета.

От друга подобна агенция очакват бизнесът да се повиши със 75 %. Техни конкуренти пък предлагат в сайта си специалната оферта "Сингапур Ф1 Гран при", обещавайки отстъпка от 50 %.

От агенциите уточняват, че високопоставените им клиенти са изключително взискателни към компаньонките, които, освен природни дадености, трябва да имат и университетска диплома и да произхождат от добри семейства. "Те търсят компаньонки, които не изглеждат и не се обличат като такива. Те искат момичета с мозък", обяснява Уонг, уточнявайки, че сексът не е обезателно част от сделката, а е въпрос на допълнителна уговорка между клиента и момичето. Парадоксът в случая е, че в Сингапур проституцията е легална, но не и директното предлагането на секс-услуги, допълва БГНЕС.