Адам Сандлър
Адам Сандлър / Gulliver/Getty Images
Семейната драма „Сбогуването“ на китайско-американската режисьорка Лулу Ван спечели топ отличие на церемонията за наградите „Независим дух“, съобщиха Ройтерс и АП.

Адам Сандлър спечели наградата за най-добър актьор за превъплъщението си в образа на пристрастен към хазарта бижутер в „Нешлифовани камъни“, докато заснелите същия филм братя Джош и Бени Сафди получиха отличието за най-добър режисьор.

Gulliver/Getty Images

„Сбогуването“, заснет на мандарин и английски език с изцяло китайски актьорски състав, бе обявен за най-добър филм. Лулу Ван припомни, че в тазгодишната надпревара за наградата „Оскар“ за най-добър режисьор участват единствено мъже, и сподели за трудностите, с които жените се сблъскват, за да получат признание в шоубизнеса. „Не е нужно да се окуражават жените“, каза тя. „Има много жени, които заснемат и искат да снимат филми. Онова, от което се нуждаят жените, е работа. Дайте им работа“, допълни Ван.

85-годишната Чжао Шучжън спечели наградата за най-добра актриса в поддържаща роля за „Сбогуването“. Във филма тя е в образа на възрастна жена, диагностирана с рак в последен стадий. Лулу Ван поясни, че Шучжън не присъства на церемонията заради свързаните с новия коронавирус ограничения в транспорта.

Gulliver/Getty Images

Рене Зелуегър бе обявена за най-добра актриса за ролята на Джуди Гарланд в „Джуди“. Тя е смятана за фаворитка и за спечелване на наградата „Оскар“ за най-добра актриса.

Gulliver/Getty Images

Южнокорейската социална сатира „Паразит“, която се очаква да се представи добре на предстоящата церемония за „Оскар“-ите, бе обявена за най-добър международен филм.

Само една от лентите, номинирани за „Оскар“-а за най-добър филм, бе с номинация и за топ отличието на наградите „Независим дух“ - „Брачна история“ на Ноа Баумбак. Филмът донесе на Баумбак отличието „Независим дух“ за най-добър сценарий и освен това получи наградата „Робърт Олтман“ за цялостен актьорски състав.

Gulliver/Getty Images

Наградата за най-добър актьор в поддържаща роля бе присъдена на Уилям Дефо за „Фарът“.

Наградите „Независим дух“ се връчват на оригинални и провокативни нискобюджетни филми. Продукциите могат да участват в надпреварата, ако бюджетът им е под 22,5 млн. долара със значителна подкрепа от независими източници извън холивудската студийна система.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА