Рупърт Сандърс ще режисира филм за Наполеон
Рупърт Сандърс ще режисира филм за Наполеон / снимка: Gulliver/Getty Images

Рупърт Сандърс ще режисира филма „Наполеон”. Режисьорът на „Снежанка и ловецът” бил нает от киностудиото Уорнър Брос за новия биографичен филм за френския император, съобщава сайтът Deadline. Подходът на режисьора към биографичната драма ще бъде като този в „Белязаният”, а това обещава изобилие от боеве и кръвопролития.

Продуцент на филма ще бъде Джани Нунари, а сценарият ще бъде дело на Джеръми Донър. Сандърс направи режисьорския си дебют със „Снежанка и ловецът” с участието на Кристен Стюарт, Чарлийз Терон и Крис Хемсуърт. Но се прочу не толкова с режисьорските си умения, колкото със забежката си със Стюарт.

Следващите му проекти са мафиотската драма 90 Church за Юнивърсъл, The Kill List и The Juliet за Сони Пикчърс и Ню Реджънси, отбелязва БГНЕС. Преди време беше съобщено, че Сандърс няма да режисира продължението на „Снежанка и ловецът” заради изневярата си с Кристен Стюарт, докато беше женен за модела Либърти Рос, а тя имаше връзка с Робърт Патинсън. Кристен обаче вероятно ще се завърне в лентата заедно с Крис Хемсуърт.