Робърт Патинсън е фаворит за ролята на Индиана Джоунс
Робърт Патинсън е фаворит за ролята на Индиана Джоунс / Guliver/Getty Images

Британският актьор Робърт Патинсън, прочул се с вампирската сага "Здрач", е фаворит за ролята на Индиана Джоунс в новите филми от приключенската поредица, които планира да заснеме Дисни, пише в. "Дейли стар".

СНИМКИ: Вампири, романтика и сексапил на премиерите на „Здрач"

28-годишният Патинсън е на първо място в списъка с млади и обещаващи актьори, изготвен от студиото, които имат качествата да наследят в ролята Харисън Форд. 71-годишният Форд вече е твърде възрастен, за да се превъплъти в образа на прочутия археолог и освен това е ангажиран със снимките на седмия епизод от поредицата "Междузвездни войни".

СНИМКИ: „Най-ценните" холивудски звезди на 2013 година

Според вестник "Сън" Дисни планира два филма за три години, като предвижда снимките да започнат през 2016 година. Макар да е първи в списъка на филмовото студио, Робърт Патинсън ще трябва да се пребори за ролята на Индиана Джоунс с актьори като Крис Хемсуърт, Чанинг Тейтъм, Крис Пайн и Келън Лъц според източник, запознат с филмовия проект.

Конкурент на Патинсън може да се окаже и самият Харисън Форд, който наскоро изяви желание отново да изиграе прочутия археолог, въпреки възрастта си.

Източник: БТА