/ ThinkStock/Getty Images
Ако смятате, че кюфтетата са най-вкусни пържени, грешите. Кюфтета се консумират по целия свят, във всякакви вариации като най-важното при тях са подправките, които се слагат в каймата. Спорно е от къде произлизат, но за тяхна родина се смята арабския полуостров.

Foodpanda разгледа различни видове от храната, оформена като глобус и превърнала се в истински фаворит.
 
Африка и Турция - кюфтета с кускус. Подправени с канела и кафява захар, тази рецепта наистина ще разшири вашите хоризонти за кюфтето.
 
Франция - Кюфтета със сос от червено вино.
 
Германия - Немски кюфтета с гъбен сос- Наричат ги „шатц“, което означава съкровище.

Корея - Остъклени кюфтета- Корейската дума за кюфте означава „нещо кръгло”. Кюфтето се покрива с глазура от соев сос, захар, винен оцет.
 
Ливан - Кюфтета с кисело мляко- Приготвят се по традиционен начин и задължително се хапват с пръсти като се потапят в кисело мляко.
 
Испания- Кюфтета почти без месо- Предимно се правят с малко кайма и много овесена каша, която дори няма да усетите.
 
Швеция- Мъжки шотландски кюфтета- Те имат свой специален празник. Легендата гласи, че група шотландци, които се посетили Швеция, приготвяли специални кюфтета, с които се хранели и били неописуемо силни и здрави.
 
Виетнам - Виетнамски телешки кюфтета в доматен сос- Тази рецепта е позната и в България, но във Виетнам е допълнена с парченца воден кестен.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук